Kreatív: Kedves szülőm, unatkozom!

Kreatív: Kedves szülőm, unatkozom! – Kreatívkodás őszre és nemcsak az őszi szünetre. Sokféle őszi témájú játék, alkotási lehetőség és erdei sétához is akad játék (sok szerencsét a mókusok megtalálásához!) az Időtetrisz tolmácsolásában.

Színező 

Néha úgy tűnik, nem lehet eleget beszerezni, rajzolni, mindig jól jön néhány új forrás. Itt elég sokat és sokfélét lehet találni.

happy_fall_colouring_pages_preschool_fall_coloring_pages__600x463

Scavenger hunt

Mi sétakártyának hivjuk, angolszász nyelvterületeken már biztosan komoly hagyománnyal bír ez a játék: lista a lehetséges látnivalókról, a feladat a keresés és kipipálás a listán. Nagyon hosszan játszható, csoda egy játék. Ezt az erdőset itt tudjátok letölteni.

woodlandhuntcardsbyBNutecollage

Még egy őszi játék, ugyanebben a témában, szintén gyönyörű grafikával. Letölthető itt.

kokoskids_424x600

Levelek sablonnal

Nem baj, ha nincs kézügyessége valakinek, mert az mindig fejleszthető (kicsiknek és nagyoknak egyaránt), pl. ilyen kész sablonokat átrajzolva, kivágva tetszés szerint színezhetők, festhetők a levelek és végül szépen fellógathatók. Sablonok itt.

classicplay_400x600

Koronák

Hű, ezek egyszerűen tündériek és 3-4 éves kortól bármelyik gyerek rajzolgathatja a sajátját. A posztban többféle tipp akad a koronák elkészítéséhez, nem csak állatos, részletek itt.

handmadecharlotte_headband_2_forest_friends_450x600

Levélfestés

Ebben az  a nagyszerű, hogy bármilyen korú gyermek nekiláthat: a kivágott levélformákon az “erezet” le van ragasztva és a többi, szabadon hagyott részt tudják bárhogy festeni, majd amikor kész, a ragasztócsíkot leszedve feltárul a festetlen rész. Különösen ajánlható azoknak a gyerekeknek, akik úgy érzik, nem elég ügyesek: a technika biztos, a végeredmény mindenképp gyönyörű! Részletek itt.

notimeforflashcards_easy_leaf_craft_for_kids_

Levél formájú tálak agyagból

Ez lesz az a móka, ami igényel némi odafigyelést és kézügyességet, a poszt szerzője negyedikeseknek ajánlja, némi szülői segítséggel talán ifjabbakkal is nekiláthatunk. Az edények fazekas agyagból készülnek, részleteket itt találtok.

leafbowls

Levélfestés

Itt is, ott is felüti a fejét ennek a festett leveles sorozatnak valamelyik fotója, de nem volt nyoma, hogy készült, ki készítette. Csak meglett: Hazel Terry nevű, az albumait elnézegetve sokoldalú képzőművész festett levelei ezek. Érdemes megnézni a dolgait, itt találjátok a Flickr-oldalát, ez pedig a weboldala.

hazelterry

Forrás: Időtetrisz