Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató 2013

repulonapNemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató 2013. augusztus 3-án és 4-én.
Nagyszabású rendezvényünk egyedülálló esemény Magyarországon és Közép-Európában! A Kecskeméti Repülőnap több mint légi show, hiszen nemcsak az égbolt, hanem a földi helyszín, a légibázis is megtelik látnivalókkal. A várhatóan több mint százezer látogatót katonai bemutatók, családi és gyermekprogramok, valamint gasztronómiai kalandok is szórakoztatják.
A tervek szerint a légi program a rendezvény mindkét napján közel 7 órán át tart majd. A szóló repülőbemutatók mellett naponta több katonai kötelék, valamint polgári és oldtimer formációk is láthatóak lesznek a levegőben és a földön egyaránt. A program még alakulóban van, de örömmel számolhatunk be róla, hogy az orosz légierő műrepülő csapata, a Russzkije Vityazi (Orosz Vitézek) már elfogadta meghívásunkat. Várhatóan több más, nemzetközileg hasonlóképpen elismert bemutató csapat is ott lesz a Kecskeméti Repülőnapon. A szárazföldi haditechnikát a Magyar Honvédség rendszeresített harci-, szállító-, és katonai járművei, valamint muzeális harcjárművek képviselik.

A légi bemutatókon látható repülőgépek és helikopterek mellett a földön kiállított repülőeszközök sora is számos érdekességgel szolgál majd. A statikus sor részleteiről az esemény közeledtével folyamatosan frissített honlapunkon adunk bővebb információt.

Légi programok

A Repülőnap légi programjában kiemelt szerepet kapnak külföldi vendégeink légikötelékei. Az Orosz Vitézek (Ruszkije Vityazi), a Török Csillagok (Turkis Stars), a Vihar Szárnyai (Krila Oluje), a Háromszínű Nyilak (Frecce Tricolori), Baltic Bees és a Sasok Őrjárata (Patrulla Aguila) mindkét napon levegőbe emelkednek. Műrepülő bajnokaink: Veres Zoltán, Besenyei Péter és Nádas Tamás látványos programmal készülnek. A Magyar Légierő részéről pedig Varga Szabolcs őrnagy és Langó Viktor százados Gripen bemutató repülése mellett a légierő képességbemutatója jelent különlegességet.

Szárazföldi dinamikus bemutató
Statikus haditechnikai bemutatók
www.repulonap2013.hu